mandag 2. februar 2009

Fedme er ikke gøy

Jeg leste en artikkel på Dagbladet i dag om den negative utviklingen Norge er på vei mot når det kommer til fedme. At nordmenn om 15 år kommer til å være like overvektige som amerikanere er så utrolig ille. Jeg skjønner ikke at mennesker klarer å la seg selv forfalle på den måten, finnes det ikke noe stoppsignaler? Du ødelegger deg selv som menneske ved å være overvektig, det gir stor sjanse for sykdommer som ledd- og muskelsmerter, hjerte- og karsykdommer, type 2-diabetes og psykiske lidelser. Det gjør at du fungerer dårligere som menneske, og jeg skjønner ikke at noen kan akseptere det som en skjebne for seg selv. Dessverre så er hurtigmat og usunn mat mye billigere enn sunn mat, og mange er vel ikke interessert i å ta seg råd til det. Eller? Aktivitet blandt barn er blitt byttet ut med pc og tv titting, noe som er ganske ille. Det er fryktelig trist å se overvektige barn som ikke har blitt lært opp til et godt kosthold og til trening og bevegelse. En ting er genetiske sykdommer og problemer kroppen lager, men det er virkelig synd at mennesker klarer å ødelegge den på egen hånd ved å stappe i seg usunn drittmat og enten ignorere problemene eller prøve seg på idiotiske slankekurer som aldri funker uansett.


Jeg finner så mye glede i å dra på trening og få brukt kroppen min, det gir så mye energi og godt humør at det nesten burde vært obligatorisk for alle. Det skal så lite til for å føle seg bra, du trenger ikke verdens sunneste kosthold men fisk, frukt og vann er en god start. Litt trening og kutte ut feite burgere, fritert mat og brus.
Det er generelt sett alt for mye fokus på kropp , enten er man for tynn eller for tykk.
Kan man ikke heller være sunn i en kropp som fungerer? Er ikke det mye bedre?

Artikkelen kan leses her

2 kommentarer:

Anonym sa...

rosa hår er ikke noe gøy heller!

Pink Addiction sa...

Det spørs vel på øyet som ser, jeg synes det er veldig gøy. Men det er ihvertfall ikke en helserisiko da, som da var hele poenget.